fredag 19 april 2013

Enkät - grönsaker

Vi i åk 5 kommer att få vara med i en kortare enkätundersökning om grönsaker och frukt. Mer information om denna hittar ni här :

Till föräldrar med barn i årskurs 5

Hej
Vi heter Ann Hammarqvist och Eric Karlsson och studerar kostvetenskap vid Uppsala universitet. Under våren kommer en studie att genomföras på ett antal grundkolor i Uppsala kommun. Syftet med undersökningen är att undersöka råvarukännedomen hos elever i årskurs 5 i avseendet grönsaker och frukt. Studien genomförs som en kandidatuppsats vid institutionen för kostvetenskap där vi studerar sista terminen.
Undersökningen är i form av en enkät där eleverna skall identifiera ett visst antal frukter och grönsaker på bild.
Studien är helt konfidentiell, elevens namn är inte relevant för studien och eleverna fyller endast i om dem är pojke eller flicka. Namnet på skolorna och kommunen kommer inte heller att finnas med i den slutgiltiga rapporten, allt för att säkerställa elevernas integritet. Det färdiga arbetet kommer vid godkännande att publiceras på universitetets hemsida och därmed bli en offentlig handling. Resultatet kommer även att skickas till ansvarig lärare så att elever och ni föräldrar får ta del av det.
Varför är det viktigt att just ditt barn deltar? Undersökningen är ett led i strävan att uppmuntra och öka barn och ungdomars konsumtion av grönsaker och frukt som en del av en hälsosam kosthållning. Grönsaker och frukt är nyttigt, dessvärre äter både vuxna och barn i Sverige mindre än rekommenderat. Det vill vi ändra på!
Om du inte vill att ditt barn skall delta i studien är det viktigt att du lämnar ett meddelande till klassläraren om att ditt barn inte skall delta. Vi vill särskilt understryka att materialet kommer att behandlas konfidentiellt och att elever och skolor inte kommer att nämnas i arbetet. Självklar går det bra att kontakta oss vid frågor.


Med vänliga hälsningar
Ann Hammarqvist
070-422 91 08
ann.hammarqvist@gmail.com
Eric Karlsson
073-7254334
eric.carlsson@habo.se



Handledare:
Margaretha Nydahl, Universitetslektor, Institutionen för kostvetenskap, Uppsala Universitet
Margaretha.Nydahl@ikv.uu.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar